In 2 poules van 11 spelers probeerden 22 schakers op de laatste officiële clubavond van seizoen 2017-2018 in 5 minuten hun tegenstanders te verslaan. Ieder jaar weer een prachtig gebeuren waarbij schaakstukken regelmatig over het bord rollen, spelers zich voor het hoofd slaan omdat ze voor de zoveelste keer iets over het hoofd zien. Uitslagen die niemand verwacht kortom het was weer spectaculair, verrassend en gezellig in het gastvrije schaak onderkomen de Stripe. Kampioen werd Dirk Müller hij won in zijn poule alle 10 partijen. Ook Gerrit Meppelink won in zijn poule alle 10 partijen. In de rechtstreekse confrontatie kwam Gerrit helaas 8 seconden tekort tegen Dirk en werd dus een zeer goede tweede. Derde werd Menno-Peter van der Meer en vierde Ben de Vries.
Kampioen van de interne competitie werd ook Dirk Müller, die in de externe competitie 6 van de 7 partijen wist te winnen; een geweldige prestatie.
Tweede werd Ben de Vries en derde Robin Baines.
Ook werd er die avond om 6 uur examen gedaan voor stap 1 door Jaap Meinsma 8 jaar; zijn vader Hans Meinsma vond het leuk om ook mee te doen en beiden haalden een 10 met een griffel. In stap drie deden Tije Sietema en Sietse de Groot examen en slaagden eveneens met een 10. De schaakmeesters Berend Joustra en Jack Zeilstra werden door voorzitter Jelle Bergsma nog even in het zonnetje gezet en bedankt voor hun inzet.
De schaakclub kan terug zien op een goed seizoen. Het eerste team handhaafde zich in de eerste klasse B van de FSB op de derde plaats. Het tweede team werd kampioen in de vierde klasse en het derde team eindigde daar op de vijfde plaats. De 24 leden bezoeken zeer trouw iedere woensdagavond hun club om in een zeer prettige sfeer hun partij te schaken en eventueel daarna aan de stamtafel nog even na te praten.
In de maand mei kan er voor de liefhebbers nog vrijblijvend geschaakt worden.
Op zaterdag 3 juni wordt er weer gezellig gebarbecued door de leden met aanhang uiteraard verzorgd door de Stripe.
Het nieuwe schaakseizoen begint weer op woensdag 12 september uiteraard zijn nieuwe leden van harte welkom.

Sieb Hazenberg