Verslag schaakwedstrijd Heerenveen-1 tegen Bakkeveen-2 op 8 oktober 2018.

Op bord twee won Robin Baines vrij snel met een Naidorf opening.0-1
Jasper Zijlstra volgde snel daarna met een soepel winst (kwaliteit voor enz) 0-2 om 22.00 uur. Maar wij moesten lang wachten op nog twee spannende partijen. Anne van Streun verloor na een b3 opening. Vorige week won hij van mij met deze verrassende zet! Zijn tegenstander ook verrast; ging heel voorzichtig te werk elk initiatief van Anne werd met afruilen gepareerd. De toren-paard met pionnen eindspel wat overbleef leek gelijk maar de druk op de 2de rij met Anne’s koning steeds kwetsbaar, was te veel. Na woeste pogingen om de balans te houden moest Anne het rond 23.00 uur toch opgeven. Jaap Weidema zijn eindspel was een gesloten stelling met wat druk van de tegenstander die een heel aktief paard had tegen een ingesloten loper. Tegenstander liet weinig initiatief zien maar kon wel een pion winnen; maar dan kwam de loper in het spel. Jaap bood remise aan maar zijn zuchtende hard ademend en rood aangelopen tegenstander (hij moest winnen) sloeg het af maar door een fatale zet uit te voeren kon Jaap genadeloos toeslaan en won (met een zeker genot.
Een keurige uitslag 1-3 voor Bakkeveen 2

Geef een reactie

Zoeken
Meer nieuws
Reageren?
Previous Next

» Reageer hier