Op 7 novemeber 2018 speelde Bakkeveen 3 thuis tegen DSC 2 . De eerste wedstrijd tegen Bakkeveen 5 werd met 4-0 gewonnen en natuurlijk vonden de Feansters dit voor herhaling vatbaar. Helaas werd de eerste partij al verloren: Wiebe Hoekstra op bord 2 speelde tegen Hans Dokter een voor hem moeilijke partij. Wiebe werd direct onder druk gezet en wist zich hier niet uit te redden zijn stukken stonden te passief; zijn tegenstander wist hier optimaal van te profiteren zodat de beginstand 0-1 werd.
Op bord 4 speelde ons jongste lid Jack Zeilstra tegen Onno Post op de club weten ze inmiddels dat ze tegen Jack heel goed uit moeten kijken; hij is creatief snel en gevaarlijk. Snel was hij deze avond niet dacht tegen zijn gewoonte lang na deed de juiste zetten, bracht zij tegenstander behoorlijk in moeilijkheden. Toen deze een stuk achter kwam gaf hij op en het eerste punt voor Bakkeveen was binnen.
Op bord 1 speelde Menno Peter van der Meer tegen de ervaren Berend Brouwer. Een mooie gelijkopgaande partij beide mannen gaven elkaar geen duimbreed toe er was gevaar van beide kanten. In het eindspel maakte Berend toch een vergissing kwam een kwaliteit achter en gaf uiteindelijk op. 2-1 voor Bakkeveen.
Op bord 3 speelde Bauke Hoogstra tegen Johan van der Berg. Er werd erg lang na gedacht tijdens deze ingewikkelde partij. Van Bauke zijn we dit wel gewend, hij probeert altijd de maximale tijd te gebruiken zijn vlag valt altijd bijna maar toch blijft hij meestal net binnen de tijd. Deze avond vond hij een tegenstander die bij een toch wel gelijkwaardige stand zoveel tijd had gebruikt dat hij door de vlag ging. Verbaasd en een tikkeltje triomfantelijk wees hij naar de klok die op 000 stond. Er werd door Bauke dus op tijd gewonnen!! Winst dus 3-1
Team 3 gaat eveneens aan de leiding in 3A een veelbelovend begin!!
Verslag Sieb Hazenberg