Wijnjewoude, 21-11-2018 – In de derde novemberweek was het ‘bekertijd’ voor de Friese schakers. De schaakbond had de opzet flink gewijzigd, wat het mogelijk maakte voor de clubs om met meerdere teams deel te nemen. Schaakclub Bakkeveen had voor 3 teams startplaatsen verkregen.

Op 21 november speelde Bakkeveen-3 thuis in Wijnjewoude tegen 1e klasser Mid Fryslan-2 uit Akkrum. Hoewel Jack Zeilstra, Menno-Peter van der Meer, Bauke Hoogstra en Wiebe Hoekstra in hun partijen wel wat kansjes hadden, stond Bakkeveen aan het einde van de avond toch met lege handen. Het werd een 0-4 overwinning voor de Akkrummers, die daarmee aantoonden voor het in de 3e klasse spelende Bakkeveen een maatje te groot te zijn.

Ook op 21 november en ook in de vertrouwde Stripe, speelde Bakkeveen-1 tegen Mid Fryslan-1 uit Akkrum. Een hoofdklasser die duidelijk favoriet was. Dirk Müller, Ben de Vries en Gerrit Meppelink hadden het bij tijden in hun partijen dan ook lastig, maar wisten allen een fraaie remise te bereiken. De verrassing van de avond was Jasper Zijlstra, die er met winst vandoor ging. Na zijn overwinning een dag eerder in Oentsjerk weer een prestatie van formaat! Hierdoor won Bakkeveen-1 met 2 ½ – 1 ½ en gaat daarmee ook naar de volgende ronde.

Deze achtste finales zullen in januari van het nieuwe jaar worden gespeeld. Bakkeveen-2 treft dan waarschijnlijk op de sterke hoofdklasser Emanuel Lasker-1 uit Het Bildt, terwijl Bakkeveen-1 Steenwijk-1 treft, ook een hoofdklasser. Pittige lotingen, maar in de beker is veel mogelijk en we gaan het zien!

Verslag: Dirk Müller

Geef een reactie

Zoeken
Meer nieuws
Count per Day
  • 10414Totaal aantal bezoekers:
  • 8Bezoekers vandaag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Reageren?
Previous Next
Latest on Mon, 10:09 pm

Berend: Lammert wij missen je, de groeten uit Wijnjewoude.

simterp: Lammert bedankt!

Lammert Ausma: Hallo Bakkeveeners, Jullie hebben een mooie website en het is leuk om jullie op de foto's te zien. Goed schaakseizoen toegewenst. Hartelijke groet.

» Reageer hier