St. Nicolaasga, 22 november 2016

Jack Zeilstra aan bord 1 tegen Sjef de Leyer begon de partij met een paard opening, pf3, en kwam een pion en een stuk voor te staan maar Sjef verdedigde zich taai en Jack gaf zijn Dame weg voor een toren. Hij stond verder niet slecht en bood remise aan die Sjef accepteerde ½ – ½ .
Daan de Jong tegen naamgenoot Thijs de Jong aan bord 2 had een degelijke opening en een mooie partij waar weinig werd weggegeven en was spannend tot op het eind. Thijs had in het begin een vrij grote kans op een pionnetje meer, maar gelukkig voor Daan greep hij deze kans niet. Het eindspel werd ingezet met toren en Dame. Door een toren offer van Daan kwam zijn Dame vrij te staan en had vrij spel op de Koning aanval waarna het in twee zetten mat kwam te staan voor Thijs. Knap gespeeld Daan. Punt terecht verdiend.
Berend Joustra aan bord 3 tegen Piet Keegstra kwam goed uit de opening en kwam al gauw een paard voor en even later nog een paard en een loper maar in het midden- en eindspel verloor hij de winst en kwam de opponent zelfs een pion voor. Maar de druk werd opgevoerd en de tegenpartij kreeg eeuwig schaak, ook remise . ½ – ½
Freek Leistra aan bord 4 tegen Harm Hania had een spannende partij en ook in het middenspel. Het ging lang gelijk op maar de tegenpartij had de meeste aanval en Freek moest opgeven want Harm had een betere positie het was niet meer te houden.
Eindresultaat 2-2

Geef een reactie

Zoeken
Berichten