Wijnjewoude, 21 dec 2016. Het aanstormende talent Jack Zeilstra moest het aan het eerste bord opnemen tegen de voorzitter van DSC Henk Milanus. Jack kwam met zwart niet sterk uit de opening. Zijn tegenstander probeerde al gauw een stuk te offeren voor een matstelling, dit werd gezien maar kostte een vol stuk om mat te voorkomen. Wit had daarna vele mogelijkheden, de zwarte stukken stonden behoorlijk vast; er zat niets anders op dan opgeven! 0-1
Leo Meerman speelde op bord 2 tegen Luitjen Jan Vogelzang met wit en speelde een degelijke partij met een constante druk van de torens en de dame op het middenveld. Toen Leo de dame offerde was er geen houden meer aan voor de zwarte stelling en werd de stand 1-1
Op bord 3 speelde onze voorzitter Jelle Bergsma tegen Jaap van Zon uiteindelijk wist Jelle in een helemaal gelijk opgaande strijd positioneel voordeel te behalen.
Zijn tegenstander was daar kennelijk zo van onder de indruk dat hij opgaf in een situatie waarin de meesten toch nog wel even door gespeeld zouden hebben, maar waarschijnlijk was het toch wel wijs.2-1
Aan bord 4 speelde Daan de Jong tegen Richard van Veen met wit. Daan wist lange tijd behoorlijk druk uit te oefenen op de zwarte koningsvleugel. De tegendruk werd echter groter en groter. Er werd een toren verloren daarna nog een paard. Daan probeerde met penningen nog stand te houden, maar moest uiteindelijk opgeven. Eindstand dus 2-2

Geef een reactie

Zoeken
Berichten