Leeuwarden, 4 december 2018. Dinsdag 4 december moest het tweede team met Robin, Anne, Jaap en Jasper in de Friese hoofdstad aantreden tegen het derde team van de Schaak Combinatie Leeuwarden. Ditmaal speelde Jasper op bord 1 met wit tegen Siep Hoeksma. De opening ging, zoals zo vaak, niet geheel volgens Jasper’s plan maar zijn tegenstander verzuimde om daar optimaal gebruik van te maken. In een ingewikkeld middenspel maakte zwart een rekenfout en verloor een stuk. Daarna was het niet moeilijk meer en was de winst een feit.
Robin speelde op bord twee tegen Roelf Oving en die had blijkbaar de intentie om er geen lange avond van te maken. He ene stuk na het andere verdween in rap tempo van het bord en de partij verzandde al snel in een remise stelling. Robin probeerde het nog wel even maar zag na een goed uur spelen toch geen mogelijkheden en accepteerde het remise aanbod van zijn tegenstander.
Anne op bord 4 speelde met de zwarte stukken tegen Auke de Jong, op papier de sterkste speler van de Leeuwarders. Anne zet het spel meteen vanaf het begin op scherp met een snelle aanval over de damevleugel. Dat resulteerde in een open stelling waarbij Anne langzaam in het voordeel kwam. Het twee-toren eindspel met een pluspion voor Anne bleek genoeg voor de winst.
Jaap aan bord drie speelde een prima partij en zette zijn tegenstander Matijs van der Bij vanaf het begin onder druk op de damevleugel. Zwart leek een beetje te spelen zonder plan, en zonder een paard en toren die bijna de hele partij op hun plaats bleven staan. Jaap wist een vrijpion te creëren op de b-lijn en het eindspel leek gewonnen totdat Jaap ineens bevangen leek te zijn door een algehele black-out. Na drie gemiste winst zetten, en na verlies van de winnende b-pion, was de angel uit de stelling en werd besloten tot remise.
Een mooie overwinning dus voor de Bakkeveners die daarmee voorlopig op de eerste plaats staan in de tweede klasse van de FSB.
Jasper

Geef een reactie

Zoeken
Meer nieuws
Reageren?
Previous Next

» Reageer hier