In de prachtige locatie “Restaurant De Stripe” begon op bord 1 Berend Joustra, met zwart, tegen Eise Eppenga uit Drachten met een rustige stelling. De paarden werden afgeruild en de tegenstander kwam daardoor min of meer onder druk te staan. Al snel kwam Berend een loper en een paard voor. De heer Eppenga kwam erg in de verdrukking en maakte slordige foutjes. Hij ruilde de dames af wat niet erg verstandig is als je achterstaat. De partij werd dan ook keurig en gemakkelijk gewonnen.1-0.

Aan bord 2 speelde Freek Leistra tegen Jaap te Velde. Op papier een gelijkwaardige tegenstander. Tijdens de partij bleek dit ook al gauw. Verder dan ontwikkelen en afruilen kwam het niet en de parij eindigde in een onvermijdelijke remise.1½-½

Invaller Sieb Hazenberg speelde op bord 3 tegen Albert Jan Meijer. Hij kwam vrij snel twee pionnen voor . Er werd wel een terug gepakt maar Sieb zijn stukken stonden helemaal goed. Er was voor zijn tegenstander weinig tegen te beginnen. Toen er in het eindspel  nog een toren gewonnen kon worden gaf Albert Jan op. 2½-½

Jelle Bergsma speelde op bord 4 tegen Albert Althuis. Ook Jelle speelde een degelijke en goede partij. Hij kwam in het verloop van de strijd steeds beter te staan won materiaal voerde de druk op en in het eindspel was er geen ontkomen aan! 3½-½

Sieb Hazenberg

Geef een reactie

Zoeken
Meer nieuws
Reageren?
Previous Next

» Reageer hier