Sieb Hazenberg viel weer in voor Bauke Hoogstra en speelde met wit op bord 4 tegen Jeppe van Bon. Hij wist een loper te verschalken en daarna de zwarte stelling behoorlijk te ontwrichten toen in het eindspel er ook nog een toren viel en de dame eveneens dreigde te vallen geloofde Jeppe het wel. 1-0   Menno Peter van der Meer kwam in het middenspel een pionnetje voor tegen Wolter Jongsma op bord 2 met wit; hij wist dit te consolideren en na dreigende promotie gaf Wolter op. 2-0    Jack Zeilstra begon vol goed moed op bord 3 met zwart tegen Wiebe Fraanje , Jack creëerde grote druk op de koningsvleugel maar liet toch wat steekjes vallen de eindstrijd was loper van Jack en toren van Wiebe met een extra pion. Jack hield hardnekkig vol maar moest uiteindelijk het onderspit delven 2-1

Op het eerste bord speelde Wiebe Hoekstra met zwart tegen Wim van Zeijl. Wiebe had een taaie tegenstander hoewel hij twee pionnetjes veroverde wist Wim die toch weer terug te krijgen maar dat ging ten koste van zijn stelling. Hij kreeg geen vat op de zwarte stelling moest met zijn paard de dubbelpionnen verdedigen. In verloren positie ging hij ook nog door de klok en het derde punt voor Bakkeveen was in de late uurtjes binnen 3-1

Geef een reactie

Zoeken
Berichten