Wijnjewoude – Woensdag 1 mei jl. was de laatste schaakavond van het seizoen voor schaakclub Bakkeveen. Zoals inmiddels gebruikelijk organiseerde de club hiervoor een snelschaakwedstrijd voor leden en introducees. Iedere speler kreeg 5 minuten bedenktijd om zijn wedstrijd te spelen. Veel korter dus dan schakers normaliter gewend zijn! Dit leverde een aantal bijzondere en grappige momenten op. Koningen die elkaar over het bord achterna zaten, spelers die opstonden van hun bord en om zich heen keken omdat de tegenstander al meer dan 3 minuten nadacht over één zet, van het bord geslagen koningen, omvallende stukken enzovoorts. In twee groepen streden de aanwezigen om een plaats in een zo hoog mogelijke playoff. Gerrit Meppelink won 8 van de 9 wedstrijden in poule 1 gedeeld twee en drie werden Wiebe Hoekstra en Jasper Zijlstra met 7 punten voor Sieb Hazenberg die vierde werd met 6 ½ punt. In poule 2 won Dirk Müller al zijn wedstrijden; Menno Peter van der Meer werd tweede voor Jack Zeilstra en Alle van der Veen die drie en vier werden. Daarna moest de definitieve stand bepaald worden door beide poules tegen elkaar te laten spelen. Dirk Müller won van Gerrit Meppelink op tijd hoewel Gerrit kwalitatief voorstond maar ja dat is snelschaken. Wiebe werd de nummer drie en Menno Peter vier.
Jasper Zijlstra won van Jack Zeilstra , Alle van der Veen van Sieb Hazenberg, Bauke Hoogstra van Jelle Bergsma, Jaap Weidema van Anne van Streun, Ben de Vries van Berend Joustra, Douwe Galama van Fons Joormann en Freek Leistra van Simke Terpstra, Mon Bonte sloot de rij zonder tegenstander. De verzorging was weer perfect geregeld door Vivian van de Stripe. De afsluiting van het seizoen daarmee weer een succes!

De kampioen van de interne competitie werd dit jaar Wiebe Hoekstra die dit jaar voor het eerst meeschaakte en jaren op schaakgebied weinig actief was geweest maar hij kwam zag en overwon. Goede tweede werd Alle van der Veen en Jasper Zijlstra (eveneens een nieuw lid) werd netjes derde. Op zaterdag 1 juni a.s. sluit de schaakclub het seizoen ook sociaal af met een barbecue in Hotel-Restaurant De Stripe. Volgend seizoen gaat de club weer met diverse teams aan de externe clubcompetities van de Friese Schaakbond meedoen. Het nieuwe seizoen begint op woensdag11 september a.s. met een gezellige open schaakavond waar alle schaakliefhebbers welkom zijn.,