(

Woensdagavond 10 juli was de laatste keer dat de zomerschakers bijeen kwamen voor een simultaan in de oude Trefkerk te Appelscha.

Na het einde van de reguliere competitie in de Stripe eind april wilde een groot deel van clubleden wel meedoen aan een korte zomercompetitie georganiseerd door Robin en Jasper. Het zaaltje van de Trefkerk was een prima locatie voor iedereen en om de twee weken werd er door een man of 15 een rapid competitie gespeeld van twee partijen per avond met een tempo van 25 minuten per partij per persoon en ingedeeld met behulp van het Zwitserse systeem. Na 8 rondes bleek Gerrit Meppelink de meeste punten gehaald te hebben, op de voet gevolgd door Alle en Jasper. Robin Baines was bij het ingaan van de laatste ronde nog de enige die een kans had om op gelijke hoogte met Gerrit te komen maar daarvoor moest hij wel afrekenen met Jasper en dat mislukte waardoor Robin op de vierde plaats eindigde.

Voorafgaand aan de rapid partijen werd er meestal nogal fanatiek gevluggerd door de vroege vogels en vlogen de stukken in het rond met nog maar een paar seconden op de klok. Sommige spelers leken dit snelle spel een beetje teveel mee te nemen in de rapid competitie want soms was een partij al na een kwartier afgelopen. Bijzondere vermelding verdient hier een gastspeler en mogelijk nieuw clublid uit Haulerwijk, Sebe Steenhuis. Sebe nam dan wel de troostprijs meer naar huis maar speelde een aantal sterke partijen. Met een beetje meer routine zal hij snel beter worden. Iedereen was enthousiast over dit initiatief en het lijkt voor herhaling vatbaar.

Ter afsluiting van het schaakjaar vonden we onze secretaris, eerste teamspeler, en ex-clubkampioen Dirk Müller bereid om een simultaan te geven tegen de zomerschakers. Met nog twee gastspelers en twee afzeggingen moest hij het opnemen tegen 15 tegenstanders.  En zoals al snel bleek is dat geen gemakkelijke opgave. Na een woordje van onze voorzitter Jelle, begon de simultaan net na acht uur, en pas om half twee ’s nachts konden we Dirk een welverdiende fles wijn overhandigen. Hij kreeg op alle borden zware tegenstand en moest uiteindelijk 2 partijen opgeven en 8 remises toestaan. Een grootse ‘winnaar’ was Salomon Bonte die een zeer knap gelijkspel wist te halen…. Mon kon het zelf niet geloven!  De twee winnaars in de simultaan waren Robin Baines en Anne van Streun, terwijl Jack, Jaap, Berend, Fons, Douwe, Mon, en Jasper een remise veilig wisten te stellen.

Hieronder nog de eindstand van de zomercompetitie:

Woordje door voorzitter Jelle Bergsma
Dirk Müller in actie
REMISE: Mon kan het nog niet geloven.

Rest mij nog iedereen te bedanken voor de enthousiaste deelname en hulp om deze zomercompetitie tot een succes te maken!

Jasper