Drachten, 2 december 2019

Met twee invallers( Sieb Hazenberg en Menno Peter van der Meer) moest geprobeerd worden na de nederlaag tegen DSC 3 ! de koploper van 3A te laten struikelen. Menno Peter speelde op bord 1 tegen Jacob Moraal een goede partij hoewel hij (met wit) eerst een pion weg gaf. (die hij overigens snel weet terug kreeg. Zijn tegenstander kreeg door te passieve zetten een driedubbele aanval op zijn koning te verwerken waar niet uit was te komen, hij probeerde nog iets met een remise bod maar dat mocht niet meer baten 0-1

Jack Zeilstra op bord 3 had het moeilijk , raakte een stuk achter tegen Hans Dokter  probeerde met slimme zetjes toch nog wat chaos te scheppen maar toen ook pat niet meer lukte moest hij eervol opgeven. 1-1

Sieb Hazenberg mocht op bord 4 de strijd aanbinden tegen de grote schaakpromotor Johan van der Berg . De opgerukte pionnen op de koningsvleugel van zwart (Sieb) wisten de stukken van Johan zodanig terug te dwingen dat er uiteindelijk nog weinig goede zetten mogelijk waren. Johan moest lang en zwaar nadenken en uiteindelijk was opgeven na tijdnood het enige. 1-2 (Sieb had nog een uur over op zijn klok)

Bauke Hoogstra stond inmiddels door knap spelen van zijn tegenstander Onno Post  een stuk achter probeerde nog de nodige gevaarlijke zetjes te doen maar helaas moest Bauke opgeven. Eindstand 2-2

Verslag: Sieb Hazenberg

Geef een reactie

Zoeken
Berichten