• CORONA en SCHAKEN

• We mogen weer schaken achter het bord maar met inachtneming van een aantal regels die ik hieronder probeer samen te vatten. We verwachten dat alle leden zich hier aan zullen houden en hun verantwoordelijkheid nemen om het virus buiten de deur te houden….
  • De hoofdregel voor iedere schaker is, dat wanneer u symptomen vertoont, die kunnen wijzen op corona, dan blijft u thuis.
  • Kom bij een clubavond niet eerder dan tien minuten voor de starttijd in de speelzaal.
  • Reinig of desinfecteer uw handen voor aanvang van de wedstrijd.
  • De regel van 1,5 meter afstand houden geldt niet voor de spelers tijdens de duur van een schaakpartij. Voorafgaand of na afloop van de partij geldt deze afstandsregel echter wel.
  • Ga niet vlakbij andere tafels staan kijken naar de partij van anderen.
  • Er is geen fysiek contact tussen de spelers, dus geen handen schudden.
  • Spelers hangen niet over het bord, maar zitten zo mogelijk achteroverleunend in de stoel.
  • Vaak halen spelers consumpties voor zichzelf en hun tegenstander. Doe dat niet, iedereen haalt zijn eigen consumptie.
  • Na afloop van een partij reinigen beide spelers het materiaal, voordat het opgeruimd wordt.
Berichten