Gisteravond is na een lange droge schaaktijd weer eens echt een partij gespeeld. En zo te zien en te horen aan alle reacties was iedereen blij “dat het weer kon”.

De speellocatie in de Driehoek werd door iedereen geschikt bevonden, de tafels kunnen op gepaste afstand van elkaar staan, de ruimte is hoog en wordt geventileerd door de openstaande ramen.  Als we indien nodig ook nog het podium erbij kunnen betrekken hebben we genoeg speelruimte voor de 26 actieve leden die we nu hebben.  Daarnaast kunnen we ook nog uitwijken naar het zaaltje van Jasper in Appelscha  (bv als er een extern team uit de FSB competitie op bezoek komt.

Voor aanvang van de wedstrijden heette Jelle iedereen welkom en stipte een aantal belangrijke punten aan:

1. Jan Mantel en Peter de Haan hebben helaas hun lidmaatschap opgezegd, maar Fons Joormann en Harm Blumers zijn weer terug op het vertrouwde stek! Daarnaast kunnen we drie nieuwe leden verwelkomen: Tim Blankers, Rienk van Dijk en Frederik Vogelzang.

2. Robin Baines is de nieuwe competitieleider, en Jasper Zijlstra de toekomstige nieuwe secretaris.

3. Omdat we niet meer in de Stripe terecht kunnen dit jaar zijn we uitgeweken naar de Driehoek.

4. De Algemene Ledenvergadering is in de maand oktober.

5. Bakkeveen 1 is kampioen geworden in de tweede klasse FSB (zonder laatste wedstrijd tegen Heerenveen te spelen).

6.  Nieuwe schaakcorona regels moeten zoveel mogelijk worden opgevolgd Hierbij nog een paar praktische tips :

•         ontsmet je handen bij binnenkomst
  •         houd altijd 1.5 meter afstand, ook  NA  de partij
  •         ga niet onnodig dicht bij andere borden staan.
  •         ga niet allemaal tegelijk naar de bar om koffie (etc) te halen!!
  •         bij naspelen partij laat anderen niet aan de stukken van jouw partij komen!  (dus eventuele suggesties van een afstand)
  •         bij kuchen / hoesten / niezen  graag in elleboog/ zakdoek  of buiten…..  niet over het bord heen !

7.  Op de poster op de deur staan de corona regels volgens  de KNSB

Robin legt nog een keer de (voorlopige) regels uit van de nieuwe competitie uit. De indeling is volgens Keizer zoals voorgaande jaren, maar er zijn nu 3 rating groepen voor de prijzen en twee competitie rondes van ongeveer 16 rondes. Indien nodig  zijn er play-offs om uit te maken wie de kampioen is en wie de andere twee rating prijzen verdienen.
Op de ALV wordt besloten of deze opzet acceptabel is voor de meerderheid van de leden.

We zijn dus weer los….  een geslaagde avond. Maar laten we het ook veilig houden: “checkmate the virus”

Jasper