Schaakclub Bakkeveen niet naar kwartfinale FSB-beker

Wijnjewoude , 26-11-2014

Op 26 november speelde Schaakclub Bakkeveen voor de FSB-beker tegen Sneek. Op het spel stond een plaats in de kwartfinale, waarin Franeker de tegenstander zou zijn. Zo ver kwam het echter niet: De Snekers wonnen met 1-3 en mogen nu met Franeker uitmaken wie de halve finale bereikt.

Sneek, in het vorig seizoen nog verliezend finalist in de FSB-bekercompetitie, nam in deze wedstrijd snel het heft in handen. Op bord 1 speelde Ben de Vries een goede partij waarin hij niet veel fout deed. Zijn tegenstander Joe Hania, behaalde echter een pion-voordeel en speelde dat beheerst uit naar winst; 0-1 Op bord 2 speelde Jorn Brouwer met de witte stukken tegen Erwin Denissen. Jorn koos vol voor de aanval wat zijn tegenstander enkele hoofdbrekens kostte. Deze koos echter steeds de beste verdediging en toen de stofwolken waren opgetrokken kende Jorn’s stelling op de damevleugel té veel zwakke plekken; 0-2. Gerrit Meppelink trof op bord 4 het Sneker talent Floyd Franken. Beide bleken tijdens de wedstrijd aardig aan elkaar gewaagd. Gerrit had een dreigend paard, Floyd een sterke loper. Toen deze van het bord verdwenen waren was de angel uit de wedstrijd en werd besloten tot remise; ½ – 2 ½. Met de winst voor Sneek al binnen was alleen Dirk Müller op bord 3 met zwart nog in de strijd. Zijn tegenstander Dirk-Sieds Nolles had in de opening een pion ingeleverd voor aanvalskansen. Er ontstond een leuke en spannende wedstrijd met wisselende kansen. Dirk overleefde de aanval, won nóg een pion maar mocht uiteindelijk blij zijn met remise; 1-3.

Na eerder in de voorgaande jaren Mid-Fryslan, De Twee Kastelen en Steenwijk hield nu Sneek de Bakkefeansters wederom uit de kwartfinale. De volle aandacht van Schaakclub Bakkeveen kan nu weer op de competitie in de 1e klasse B worden gericht. Dirk Müller.