Bakkeveen, 28 januari 2015

In een andere samenstelling dan voorheen: Jack Zeilstra, Lammert Ausma, Douwe Galama, en Simke Terpstra, (zoveel mogelijk spelers krijgen de kans mee te doen) werd thuis tegen DSC 3 gewonnen.
Simke Terpstra speelde op bord 4 met wit tegen Albert Jan Meyer. Albert Jan had een royale bui en gaf na een paar zetten een paard weg. Raakte daar toch wel een beetje door in de war; toen Simke de druk opvoerde door met dame, paard, en loper de koningsvleugel aan te vallenl, zag zijn tegenstander het niet meer zitten en gaf op. Na analyse was dit echt nog niet nodig, maar de strijd was gestreden en het eerste punt was binnen. Op bord 1 speelde Jack Zeilstra met zwart tegen Berend Brouwer.
Jack is onze een na jongste speler, geniet van het schaken en is zeer enthousiast. Berend Brouwer had de grootste moeite om de verrassende zetten van Jack te pareren. Onstuimig werd hij op vele fronten aangevallen, helaas zette Jack soms iets te snel en werden er ook kleine foutjes gemaakt, die in het eindspel niet meer goed waren te maken en moest ons aanstormend talent toch capituleren. De stand was weer gelijk. Lammert Ausma aan bord 2 speelde met wit tegen Albert Althuis. De spelers kenden elkaar goed, Lammert speelde ooit ook in Drachten. Het was aftasten en voorzichtig spelen zonder spectaculaire momenten. Het lukte geen van beiden terrein te winnen, toen er in het eindspel nog steeds voor beiden geen doorkomen aan was werd er tot remise beloten. Nog steeds een gelijke stand dus. Alles hing nu van de laatste partij af. Douwe Galama speelde met zwart tegen Ad van der Berk een degelijke partij, hij wist in het eindspel de druk op te voeren en won op een fraaie manier een paard, waarna zijn stelling plotseling riant werd. Er bleef voor zijn tegenstander niets anders over dan op te geven, zodat de eindstand 2½-1½ in het voordeel van Bakkeveen werd. Het tweede team bevindt zich hierdoor in de bovenste regionen van de vierde klasse FSB, tot nu toe een prima resultaat.

Sieb Hazenberg

Geef een reactie

Zoeken
Berichten