Bakkeveen, 11-11-2015

Het derde team van Schaakclub Bakkeveen speelde op 11 november 2015  thuis tegen Mid Fryslân 3. De einduitslag: 2-2

Aan het eerste bord speelde Jack Zeilstra tegen Jan Lodewijk Boonstra.

Jack begon zo als gewoonlijk onstuimig en probeerde zijn tegenstander agressief onder druk te zetten won hiermee aanvankelijk een pionnetje, maar wist dit voordeel niet uit te buiten. In het eindspel werden er twee pionnen terug verdiend door Jan Lodewijk. De Koningsvleugel werd hierdoor open gereten en er zat niets anders op dan op te geven. 0-1

Op bord 2 speelde Siebolt Visser tegen het sterke jeugdlid Femke Koning. Femke won met zwart al vrij snel twee pionnen. Door gedegen schaken werd er vervolgens constant af geruild en wist ze haar voordeel te behouden zodat ook Siebolt het hoofd moest buigen. 0-2

Op bord 3 speelde Fons Joormann met wit tegen Carla de Moor. Een partij met aanvankelijk wisselende kansen. Fons gaf in een te gulle bui een loper weg maar gelukkig was zijn tegenstander ook niet de beroerdste. Hij gaf zijn dame weg tegen een toren. Fons zette zijn tanden op elkaar en schaakte de partij heel degelijk uit. Hij gaf zijn tegenstander geen kans meer om gevaarlijk te worden en vooral de eindaanval was boeiend en inventief. Een keurig mat! 1-2

Op bord 4 speelde Simke Terpstra tegen Mauria Brenkman met wit. Al vrij snel kwam Simke een paard voor en daarna ook nog een pion. Hij ging er lekker voor zitten. Zijn stukken werden naar de juiste plekken geschoven. Er werd afgeruild waar mogelijk. Ook de vijandelijke dame werd gewonnen. Deze overmacht resulteerde in een prima overwinning. einduitslag dus 2-2

Geef een reactie

Zoeken
Berichten