Maandagavond 15 november 2015 toog Bakkeveen 2 naar schaakvereniging Odi in het verre Workum.

Menno-Peter v/d Meer, Leo Meerman, Fons Joorman en Berend Joustra gingen de strijd aan voor Bakkeveen 2.

Fons Joorman aan bord 4 tegen Klaas Hoekstra ging enthousiast van start maar halverwege de partij moest hij zijn loper ruilen tegen een pion en verloor hij ook nog een pion en de aanval van Klaas kon Fons toen niet meer pareren en gaf op. 1-0  

Berend Joustra aan bord 3 tegen outsider Janine de Boer kwam goed uit de opening maar moest later een toren inleveren en kon de aanval van Janine niet meer blokkeren en moest ook opgeven.   2-0 voor Odi. Leo Meerman en Menno-Peter v/d Meer waren toen nog in de race.

Leo Meerman aan bord 2 met zwart speelde tegen Albert v/d Kloet. Al snel kwam het na de opening tot Dameruil. Met behoedzaam manoeuvreren werd van beide kanten een gedegen stelling opgebouwd. In het midden spel werden ook de lopers en paarden afgeruild en even later ook de torens. Beide spelers hielden zes pionnen over in een gelijkwaardige positie. Het was dan ook terecht dat Albert v/d Kloet remise aanbood. Maar Bakkeveen stond toen al achter met 2-0 en Leo besloot tot een alles of niets offensief. Maar Albert is een taaie verdediger en bracht zijn Koning in stelling. Toen die een paar pionnen kon bemachtigen moest ook Leo opgeven en was het 3-0 voor Odi.

Menno-Peter v/d Meer tegen Pieter de Boer op bord 1 had een gedegen stelling en na 20 zetten was er nog geen stuk van het bord en beiden verdedigden subliem. Maar het was al laat en Odi was al winnend waarna tot remise werd besloten. Zo was de einduitslag Odi – Bakkeveen 3 ½ – ½ .

Geef een reactie

Zoeken
Berichten