Bakkeveense deelname aan Kliffentoernooi in Rijs

Een vijftal spelers van schaakclub Bakkeveen deden op zaterdag 4 januari mee aan het jaarlijks ‘Kliffentoernooi’ in het befaamde Hotel Jans te Rijs in Gaasterland. Dit toernooi met 7 snelle rondes verdeeld over de dag trok dit jaar een groot aantal deelnemers die misschien ook wel afkwamen op de overheerlijke Boerenkool­stampot en Hutspot lunch.

Dit toernooi in Rijs is al jaren een begrip in de provincie en is de eerste op de drukke schaakkalender in Friesland. Ondanks de opmars van on-line gaming in dit digitale tijdperk is schaken nog steeds een populair bordspel en zeer toegankelijk voor jong en oud. Dat bleek ook weer op deze dag waarbij schakers van allerlei sterktes en achtergronden uit alle hoeken van Friesland en daarbuiten werden onthaald op een warm welkom met koffie en oliebollen.

Dit jaar deed dus ook een groepje schakers van onze lokale schaakclub mee. Anne van Streun en Jasper Zijlstra streden mee in de A-groep, en Jack Zeilstra, Berend Joustra en Freek Leistra streden mee in de B-groep. Anne en Jack eindigden door een paar mooie overwinningen in de middenmoot, de anderen bleven steken aan de onderkant van de ladder. Winnaar van het toernooi werd Migchiel de Jong uit Leeuwarden, Fries kampioen schaken en Internationaal Meester.

Eindstanden: