Na de wekenlange lockdown konden we gelukkig weer terecht in de Driehoek om achter het schaakbord plaats te nemen en de interne competitie weer leven in te blazen. Gelukkig had Robin de afgelopen weken wel weer gezorgd dat we onze schaakvaardigheden met de “on-line rapid avonden” konden blijven oefenen maar digitaal schaken in je eentje is toch anders dan de echte clubavonden.

Een aantal spelers moest verstek laten gaan vanwege een ‘functie elders’, anderen hebben nog geen CTB (QR code). Helaas hebben we een opzegging van het lidmaatschap binnengekregen: Douwe Galama. Douwe is 17 jaar lid geweest van de club, bijna vanaf het eerste uur. Een geweldig trouwe speler die veel plezier beleefde aan dit koninklijke spel maar. De schaakclub is zeer erkentelijk voor zijn inzet en enthousiasme al deze jaren!

Deze eerste schaakavond liet weer een aantal ongemeen spannende partijen zien.  Koploper Jasper moest het opnemen tegen Menno Peter en kwam met wit zeer bedenkelijk uit de opening. Maar een iets te optimistisch stukoffer van MP liep niet goed af voor hem. Ben speelde tegen Wiebe en keek na de opening tegen een verloren stelling aan. Helaas liet Wiebe plotseling zijn dame van het bord meppen en dat …. is verschrikkelijk natuurlijk. Jelle maakte het Gerrit een tijdlang moeilijk maar kon niet verhinderen dat een klein voordeel werd uitgebouwd tot winst. Robin wist de taaie verdediging van Jack te doorbreken en Fons liet een gelijkwaardig (of zelfs gewonnen) eindspel tegen Wim uit zijn handen glippen door te snel te zetten. Mon gaf helaas wat teveel materiaal weg om echt een vuist te kunnen maken tegen Frederik. Tim en Jens gingen lange tijd gelijk op maar uiteindelijk maakte Jens een cruciale fouten en werd zijn stelling onhoudbaar. Sebe en Simke maakten elkaar het leven zuur in een strijdlustige partij waarbij Sebe optisch mooi stond maar toen pardoes in een niet gewilde opwelling een vol paard weg gaf. De langste en laatste partij was die tussen Jelmer en Bauke. Jelmer was strijdlustig aan de partij begonnen tegen de degelijke Bauke en hier en daar werd een pion geofferd voor een aanval. dat mondde uiteindelijk uit in een eindspel waarbij Jelmer een paard voor stond maar 6 pionnen achter! Een onmogelijke opgave maar in tijdnood konden er nog rare dingen gebeuren, en een paard kan rare sprongen maken. Bauke hield het hoofd koel en wist de partij naar zich toe te trekken.

Kortom een ouderwets spannende schaakavond. Laten we hopen dat we nu eindelijk door kunnen gaan en het seizoen gewoon kunnen afmaken.  Binnenkort start de externe competitie waarschijnlijk ook weer.