De externe competitie is afgesloten in mineur, maar …. ook valt er een lichtpuntje te benoemen.

De Friese competitie is afgesloten met niet al te florissante uitslagen en standen voor SC Bakkeveen.

Het eerste team verloor de laatste wedstrijd tegen hekkensluiter Lemmer. Een onverwachte nederlaag met nog onbekende gevolgen m.b.t. degradatie uit de eerste klasse. Uiteindelijk werd Bakkeveen 1 voorlaatste. Het is nog niet bekend welke promotie/degradatie formules de FSB gaat hanteren. Jasper werd de best scorende speler van het team met 3.5 uit 7 (7 remises!).

Het tweede team had het lastig in de tweede klasse. Ook de laatste wedstrijd tegen Steenwijk 4 ging verloren en het team met Gerrit, Wiebe, Bauke, en Rienk als vaste spelers (en Jaap als invaller) eindigde als laatste in de groep waardoor degradatie onontkoombaar lijkt. Wiebe wist de meeste punten binnen te halen met ook een 50% score van 3 uit 6.

Het derde team met vaste waardes als Jack, Freek en Sebe en invallers Wim, Tjerk en Simke, wist de laatste ronde te winnen van NEO uit Burgum en eindigden daarmee op de zesde plek.

Het bovengenoemde lichtpunt kwam van Freek. Absoluut topscorer van het derde team en ook van de club in het algemeen: 4.5 uit 6. Knap gedaan!