De interne competitie: de winnaars zijn bekend !

Op woensdag 26 april werden de laatste partijen voor de interne competitie gespeeld. Jasper was niet meer in te halen en is dus voor de tweede keer clubkampioen geworden.

Tjerk was al zeker van de eerste plek in de derde groep.
Wiebe en Ben moesten nog spelen om plek 2 in de hoofdgroep!
De strijd om de tweede ratinggroep prijs was reuze spannend… Bauke en Jack maakten beiden nog een kans.

Wiebe moest met zwart aantreden tegen Ben en na een wat moeizaam begin begon het spel opeens te lopen. Na een paar mooie zetten van Wiebe in het middenspel bezweek Ben onder de druk en moest hij alweer de partij opgeven. Voor de derde keer dit seizoen was Wiebe te sterk voor de voormalig clubkampioen. Wiebe dus op de tweede plaats geëindigd.

De strijd om de eerste plaats in de tweede groep is in het voordeel van Bauke geeindigd. Hun onderlinge partij werd afgesloten met een remise in het middenspel! Een zeer gecompliceerde stelling waarbij de dames van beide heren op de tocht stonden en waarin beide spelers geen risico wilden nemen. Bauke dus winnaar van de tweede ratinggroep

In groep drie was Tjerk dit seizoen ongenaakbaar en achteraf had hij ook beter voor de tweede ratinggroep kunnen spelen. Een andere nieuwkomer dit seizoen, Sander, speelde uitstekend en wist meteen een mooie 50% score neer te zetten. De rode lantaarn is stevig in handen gebleven van Mon die met groot plezier en veel enthousiasme aan zijn partijen begon maar op cruciale momenten vaak net even iets over het hoofd zag.

Wat verder opvalt, zoals elk seizoen, is de grote opkomst van alle leden. In het bijzonder noemen we hier Jaap, Jelle, en Menno Peter. Geen enkele avond gemist… 29 partijen gespeeld!!