Vol goede moed toog het derde vrijdagavond naar Buitenpost toe. Met het kampioenschap nog in beeld stond er veel op het spel. Winnen was een must!

Jelle was afgepeigerd door 3 dagen FK 60+ schaak, het zangkoor en nog een avondje schaak op de clubavond dus Menno Peter mocht voor hem invallen. Tim was het huwelijksbootje ingestapt en door de afvaart van de huwelijksreis kon ook hij niet mee doen. Rienk van Dijk werd bereid gevonden om een potje mee te schaken. Nogmaals dank daarvoor!

Menno Peter en Wiebe ruilden van bord zodat MP zijn favoriete b4 kon spelen en Wiebe met zwart. Jack en Rienk speelden respectievelijk met wit en zwart op bord 3 en 4.

De eerste nul kwam van Wiebe, ook gelijk de eerste vork van de avond met dameverlies. Tsja, na 75 minuten zat die partij er al op.

Rienk kwam binnen een half uur daarna de kantine binnen met een schaakbord. Ook hij had last van schaakblindheid en kreeg tevens een vork op koning en dame. 2-0 voor DTK 2 en alleen als DTK alle 6 matches (4 tegen Mid Fryslân 4) zou verliezen konden wij nog kampioen worden.

Jack stond ondertussen een kwaliteit tegen een loper achter en 1 pion minder. Nadat 1 pion opgeofferd werd verdween Jack’s loper en dekkende pion van het bord en niet veel later ook zijn laatste pion. Met nog 2 aaneengesloten pionnen op het bord voor zijn tegenstander was het slechts een kwestie van tijd tot eentje een Dame werd. Hij verdedigde zich nog kranig maar uiteindelijk moest er toch opgegeven worden.

Menno Peter kwam toen bij mij (inval Teamleider) om te vragen of hij het remisevoorstel kon accepteren van zijn tegenstander. Met niets meer op het spel en een redelijk gelijke stand op het bord heeft hij het aanbod geaccepteerd.

3 1/2 – 1/2 voor DTK 2 en daarmee kampioen.

Half 11 al klaar en na nog een biertje voor sommigen togen wij weer huiswaarts. Helaas net als 4 jaar geleden het kampioenschap in de laatste ronde niet weten binnen te slepen. Volgend seizoen er maar weer vol voor gaan!

Menno Peter, jij ook bedankt voor het invallen (alweer) en dat je ons gereden hebt!

Wiebe
@Tim Buenas Vacaciones