Het seizoen 2021-2022 is na een lange onderbreking door de Corona maatregelen toch nog met succes afgesloten. Iets later dan normaal werd op 10 mei de laatste ronde voor de externe competitie gespeeld door het tweede team, en op 11 mei was de laatste ronde in de interne competitie.

Jasper Zijlstra

Clubkampioen is geworden Jasper Zijlstra uit Appelscha op de voet gevolgd door Wiebe Hoekstra uit Oosterwolde en Robin Baines uit Waskemeer.

Pieter Jan Bouma

Pieter Jan Bouma uit Oosterwolde wist als nieuwkomer (in het schaken en bij de club) een mooi resultaat neer te zetten door winnaar te worden van de eerste rating groep.

Hij was een paar weken eerder ook al snelschaakkampioen geworden! Fons Joormann uit Donkerbroek werd de winnaar van de tweede ratinggroep.

De resultaten van de Bakkeveense teams in de rommelige Friese competitie vielen dit jaar niet mee. Door de corona perikelen werden veel wedstrijden verschoven en uitgesteld. Het eerste eindigde als laatste in de 1ste klasse en moet vrezen voor degradatie, het tweede team eindigde wel netjes in de middenmoot van de 2de klasse. Het derde team miste op een haar na het kampioenschap in de 3de klasse 3 en het vierde team kon helaas niet opboksen tegen de concurrentie in dezelfde klasse en eindigde als laatste. Voor de volledige uitslagen en eindstanden kun je naar de website van de FSB gaan:  https://fsb.netstand.nl/scores/index/2

De laatste avond werd gehouden op 18 mei waarbij een ‘paren-competitie’ werd gespeeld. Twee spelers werden aan elkaar gekoppeld om een partij te spelen tegen een ander team van 2 spelers. Zetten binnen het team werden om de beurt gedaan waarbij er geen overleg toegestaan was. Elk team had ook maar 15 minuten bedenktijd. Na 4 rondes bleek het team van Jelle Bergsma en Jack Zeilstra het beste elkaars gedachten/ideeën te kunnen lezen! Na deze hilarische afsluiting was er nog de prijsuitreiking door de voorzitter en waarbij Sieb Hazenberg de naar hem vernoemde bokaal mocht uitreiken aan de clubkampioen!

In het kort, ondanks de stroeve start van het seizoen, kende schaakclub Bakkeveen een goed schaakjaar met een kleine toename van het aantal leden en een zeer stabiele hoge opkomst van de leden op de clubavond. In februari en maart zijn er aantal schaaklessen gegeven aan het begin van de schaakvond en de club hoopt dat aan het begin van het nieuwe seizoen door te zetten voor nieuwe leden.

In juni is er op elke woensdagavond van de maand een zomer toernooi georganiseerd voor leden en niet-leden. Het nieuwe schaakseizoen begint na de zomer, op 3 september, met een simultaanwedstrijd tegen twee externe gast-schakers.