24 april 2022

 In april zijn er weer een aantal externe wedstrijden gespeeld in de FSB. Vooral het derde team is goed bezig op het moment. Op 20 april werd er alsnog gewonnen van het Dokkumers team de Donger 3 die in februari nog verstek hadden laten gaan. Het team boekte een keurige 3-1 overwinning en staat daarmee bovenaan in de derde klasse met nog steeds kans op het kampioenschap. De laatste wedstrijd staat gepland tegen de concurrent uit Buitenpost.

Het tweede team dat keurig in de middenmoot van de tweede klasse A staat kon met een thuisoverwinning tegen de Lege Geaen (uit Gauw) misschien nog aanspraak maken op titelaspiraties maar het liep anders.  Jaap en Bauke kwamen al snel terecht in onvoordelige stellingen. Jaap wist nog lang de boot af te houden maar ging aan 1 pion uiteindelijk ten onder.  Pieter Jan speelde een degelijke snelle partij aan bord 4 en wist een prettige stelling goed uit te buiten. Aan Robin aan bord 1 dus de taak om een gelijkspel uit het vuur te slepen. In een moeilijk eindspel met een loper en pion tegen de toren van de tegenstander werd hem een moment van schaakblindheid fataal. Weg loper, weg partij…. een 1-3 nederlaag.

Tenslotte kon het vierde team nog een keer proberen om de eer te redden en toch nog een eervol randje aan de laatste plek in de derde klasse te geven. De Buitenposters van DTK 2 bleken echter een maatje te groot te zijn voor onze mannen. Freek moest aantreden tegen een zeer goed voorbereidde tegenstander en een fout in de opening werd hem al snel fataal. Sebe moest toch net het onderspit delven in een goed gespeelde partij. Een foutje in het eindspel bleek cruciaal en kon het verlies niet meer afgewend worden. Frederik speelde een zeer afwisselende partij waarbij hij zo nu en doen een stuk voor kwam en dan weer achterstond! Uiteindelijk gaf zijn tegenstander ook nog een de Dame weg en was het verder niet moeilijk meer.  Mon kende een goed begin van zijn partij maar begon na enige tijd teveel stukken weg te geven en kwam dat niet meer te boven.  Ook hier een 1-3 nederlaag.

Hieronder de gedetailleerde uitslagen:

13 april 2022:    Bakkeveen 4 – DTK 2

20 april:               Bakkeveen 2 – Lege Geaen

20 april:               Bakkeveen 3 – De Donger 3