30 okt 2021

De interne competitie is inmiddels 4 ronden oud en het is prachtig om te zien dat bijna alle spelers van voorgaande seizoenen weer terug zijn en vol aan de bak gaan achter het schaakbord. Daarnaast hebben we ook een paar nieuwe leden bij de club gekregen en is het een drukte van belang op de woensdagavond in verenigingsgebouw Driehoek in Wijnjewoude. Het is duidelijk dat schaken springlevend is in de regio met spelers van Appelscha tot Ureterp en van Elsloo tot Haulerwijk. We hopen dat binnenkort ook het podium van de Driehoek tot speelplek moet worden bestempeld!

En we moeten nog meer hopen dat we niet weer te maken krijgen met restricties ten aanzien van het Corona virus. Nu kunnen we weer redelijk onbezorgd spelen met nog steeds in acht nemend van de basisregels. Handen schudden hoeft niet echt, houd zo veel mogelijk afstand, hijg niet in de nek van een andere speler, raak niet onnodig stukken aan van andere partijen, en blijf vooral een keertje thuis als je klachten hebt. Laten we het zoveel mogelijk veilig houden met ons allen schakers!

En nu terug naar de competitie. De spanning is elke woensdagavond voelbaar, de koffiekan gaat rijkelijk rond. Vroeger zou de speelzaal al snel blauw staan van de rook maar die tijd is geweest… Ben, onze kampioen van het laatste uur, ging verrassend tweemaal onderuit tegen Jasper en Robin maar we kunnen er zeker van zijn dat hij de weg naar boven snel weer vindt. Jasper, Robin, en Wiebe, de verrassende kampioen van twee seizoenen geleden staan netjes in de top van het klassement, net als Jaap en Anne de beide ‘nestoren’ van het gezelschap.  Dit jaar spelen we voor het eerst een competitie waarin, naast de hoofdprijs en dus clubkampioenschap, nog twee rating prijzen te behalen zijn. En Wim van Dijk, een nieuwkomer staat het hoogst genoteerd voor rating groep 3, zelfs boven de hoogst genoteerde voor rating groep 2, naamgenoot Rienk van Dijk!

We kunnen er zeker van zijn dat dit een spannende competitie gaat worden. Veel spelers zijn aan elkaar gewaagd en op veel borden duren de partijen tot in late uren van de avond.  En wie dan nog vaak te vinden is in de speelzaal? De oudste heer van het gezelschap… Mon Bonte een echte liefhebber!