Slotakkoord van het Open Rapid Toernooi

De eerste woensdag van maart was de laatste avond voor het Open Rapid kampioenschap van Bakkeveen. Met op de valreep twee nieuwe deelnemers, Sander en Margreta. Johan, Gerrit en Harm Blumers hadden helaas af moeten zeggen en dat leverde een gezellig aantal van 24 deelnemers voor de laatste 3 rondes. Alle stond stevig op kop met een vol punt meer maar was dus nog wel te achterhalen door Jasper en Ben. En misschien nog wel door Tjerk en Menno-Peter of Anne.

Maar door een sterke 2.5 uit 3 bleef Alle iedereen voor en werd zo de eerste Rapid Kampioen van sc Bakkeveen.

De winnaar van de tweede rating groep werd Rienk van Dijk en de winnaar van de derde rating groep was Tjerk van der Woude (die uiteindelijk ook hoger eindigde dan Rienk). Klinkt ingewikkeld?  Valt mee, meer informatie is te krijgen bij de competitieleider. De drie winnaars gingen met een fles wijn naar huis.

De twee nieuwkomers begonnen goed met twee winst partijen uit drie voor Sander, en zelfs 3 uit 3 voor Margreta! We hopen ze in het nieuwe seizoen te mogen begroeten op de vaste clubavonden!

Veel dank zijn we natuurlijk verschuldigd aan de competitieleider Robin Baines die ondanks een crashende computer toch alles op de goede rails wist te houden. Samenvattend kunnen we concluderen dat dit toernooi bij iedereen in goede aarde is gevallen en dat we volgend seizoen opnieuw een Rapid kampioenschap kunnen organiseren, misschien zelfs uit te breiden met nog 1 of 2 avonden erbij, en met een echte kampioens(wissel)beker!

Hieronder de eindstand en de kruistabel.