Drie te sterk voor Vier

3 november 2021

Afgelopen woensdag vond er op de club een interne strijd plaats… achter het schaakbord wel te verstaan!  Voor de FSB competitie moest Team Bakkeveen 4 thuis aantreden tegen Team Bakkeveen 3. Nou voor iedereen was het dus een thuiswedstrijd eigenlijk. Douwe Galama moest het opnemen tegen Wiebe Hoekstra voormalig clubkampioen die nu team 3 heeft versterkt en waarschijnlijk supersub wordt voor team 2 en team 1. Douwe kraag het zwaar voor de kiezen en verloor het overzicht in het middenspel wat hem al snel twee stukken kostte, en dat zijn er twee teveel!

Freek Leistra de captain voor het vierde, moest het opnemen tegen Jack Zeilstra en dat werd een lange partij met kansen over en weer. Misschien dat Freek in het eindspel een kans liet liggen voor de winst en dus eindigde de partij in een keurige remise.

Frederik Vogelzang kwam al snel in een slechte stelling terecht tegen Tim Blankers. Zijn koning stond behoorlijk in de tocht in een opengebroken stelling. Grote winstkansen voor Tim dus maar ergens, en ik weet niet waar, liet hij het toch door de vingers glippen en eindigde ook deze partij in een gelijkspel.

Jelle Bergsma, de teamcaptain van het derde, moest het met zwart opnemen tegen Sebe Steenhuis. Jelle bemachtigde al redelijk snel een stuk van Sebe en die had daar nauwelijks compensatie voor. Een aanval op de zwarte koning bleek niet voldoende en toen er ook nog een toren verloren ging was de partij voorbij.  Een 1-3 overwinning dus voor Bakkeveen 3 en een goede start van het seizoen.