In december hebben alle drie teams nog een wedstrijd gespeeld in de FSB competitie.  Op 7 decembermochten we de gastheer zijn van het tweede team van Sneek (tegen Bakkeveen 1) en de mannen van het vierde Philidor team uit Leeuwarden (tegen Bakkeveen 3).

Met 2 bezoekende teams werd het een gezellige avond met maar liefst 24 spelers. De oplettende volger van de verslagen en uitslagen van SC Bakkeveen zal opmerken dat 24 een raar getal is maar dat ga ik verder niet over schrijven. Alleen dan het feitje dat de Snekers maar met drie spelers konden aantreden en er dus een leeg bord op de tafels stond Anne van Streun kon dus een 1 bijschrijven wegens het niet komen opdagen van de tegenstander. Lekker begin maar ook weer niet bevredigend.

Jasper op bord 1 kwam niet verder dan een remise en Ben op bord 4 moest na lange strijd zijn meerdere erkennen in de Sneker. Gelijke stand dus met alleen Robin nog verwikkeld in een kansrijke partij maar ook daar werd de vrede getekend en dus eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Het eerste team staat in de onderste regio van de stand maar handhaving moet toch mogelijk zijn!

Inmiddels had het derde team met Wim, Freek, Sebe en Simke de strijd aan de andere kant van het gangpad aangebonden met Philidor 4, koploper in de derde klasse, en met een behoorlijk hoger rating gemiddelde. Wim speelde een lange partij met wisselende kansen maar wist het onheil niet te keren. Sebe verloor op bord 3 na lang tegenspartelen maar Simke wist zijn partij op het vierde bord netjes naar zijn hand te zetten. En Freek? Ja Freek wist weer een halfje te scoren en zodoende ontpopt hij zich tot de meest efficiënte schaker van het derde! Keurig.  Ook het derde team gaat het nieuwe jaar in met een plaats in de onderste helft van de derde klasse.

Ook het tweede team had nog een externe wedstrijd in petto op 8 december en wel uit tegen Wolvega 2. De weg er naar toe was verraderlijk glad vanwege winterse omstandigheden maar binnen bleken onze mannenzich ook al snel op glad ijs te bevinden. Wiebe trapte helaas in een openingsvalletje en zag een vijandelijke dame binnenvallen (en dat is geen goed nieuws) wat ten koste ging van een stuk. Nog lang wist hij het zijn tegenstander moeilijk te maken maar het mocht niet baten. Jaap belandde in een potdichte stelling waar voor beide kanten geen doorkomen aan was een redelijk snelle puntendeling. Bauke, als vanouds, kwam tegen de ervaren Remco Heite in een zeer gedrukte stelling terecht met een pion achter. Maar Bauke zou Bauke niet zijn als hij zich ook hier weer uit wist te redden en een remise veilig wist te stellen.  Gerrit, ook alsvanouds, ging vol op de aanval over de koningskant maar liet daarbij zijn eigen koning ook wel in zijn onderhemd staan. Op het nippertje ergens een remise gemist en uiteindelijk moest hij de vlag strijken. 3-1verlies dus en een akelige stand in de tweede klasse C onderaan!