10 okt 2021 –

Afgelopen dinsdag 6 oktober was de eerste keer dat we weer bij elkaar konden komen om achter een echt schaakbord de strijd aan te gaan. Ondanks 4 afzeggingen waren er maar liefst 22 schakers naar de Driehoek in Wijnjewoude gekomen, waaronder 2 nieuwe leden Piet Jan en Wim, en 1 aspirant lid.  Allemaal zeer welkom.

Robin had met zijn Keizer systeem meteen maar de sterksten op rating tegen elkaar gezet en dat leverde interessante partijen op met een aantal verassende uitslagen. De meeste spelers hadden al een jaar geen stukken aangeraakt, misschien met uitzondering van de on-line club, en moesten duidelijk eerst warm draaien. Pieter jan moest meteen aantreden tegen oud clubkampioen Wiebe en speelde een sterke partij met goed tegenspel. In het eindspel was een fatale fout echter te veel. Wim van Dijk mocht zich tegen naamgenoot Rienk van Dijk bewijzen, en dat lukte heel lang heel goed maar Rienk wist uiteindelijk toch aan het langste eind te trekken. En tenslotte aspirant lid Jens mocht aantreden tegen de oude slimme vos Mon en wist na een verlies partij de volgende twee te winnen.

Al met al weer een geslaagde eerste speelronde, eentje waarna lang werd uitgekeken. Volgende week ronde 2, nadat we eerst de ALV afhandelen vanaf half 8.