Verslag ronde 3 Open Rapid Kampioenschap SC Bakkeveen

De opmars van Ben

Het schaakkalenderjaar 2023 is op 4 januari afgezet (i.p.v afgetrapt) met de derde ronde ronde van het ORKSCB. Een hoge opkomst met 22 van de 25 deelnemers waarbij Harm Blumers, Pieter Jan Bouma en Jouke Lukkes verstek lieten gaan maar waarbij we ook een nieuwe deelnemer mochten begroeten in onze schaakgelederen, Johan Meirink. Johan moest wel beginnen met nul punten maar het lijkt er op dat hij snel naar boven zal klimmen. Hij wist meteen al 2.5 uit 3 te scoren!

De koplopers na de eerste 2 rondes van 6 partijen, Jasper en Tjerk lieten deze keer punten liggen, Ben daarentegen zette zijn opmars sterk door door in alle drie partijen zijn tegenstander kansloos te laten (hoewel, de meningen zijn uiteraard verdeeld hierover). Feit is dat Ben de nieuwe lijstaanvoerder is met 7 punten uit 9. Aan de andere kant van het lijstje stond Harm Blumers met de Rode Lantaarn en net daarboven Mon en Jens. In de ze derde ronde was Harm dus afwezig en dat leverde hem 1.5 punten op (tja, dat is nou eenmaal het systeem), wist Mon 1.5 te scoren door wel te spelen maar kon Jens geen potten breken. In de nieuwe stand heeft Jens dus het rode lampje. In de grote rest partijen vielen de scores van Robin op (100%) en Sebe (0%).

Misschien heeft de aanwezigheid van de Pers sommige spelers uit hun normale doen gehaald of juist aangezet toch grote prestaties. De lokale krant SA uit Gorredijk/ Opsterland e.o wilde graag eens komen kijken bij de club en een impressie verslag met foto’s publiceren.  We zijn uiteraard blij met dit bezoek en hopen op een grote toestroom van nieuwe leden!

Al met al een heel gezellige avond met veel leuke partijen en met veel oliebollen (van Ympe en Bauke … met dank daarvoor! ). Nog 2 rondes te gaan, de eerstvolgende op 1 februari.

Hieronder de stand en de kruistabel na ronde 3/ wedstrijd 9.  Geeft een goed overzicht wie je al hebt gehad en wie je nog mag verwachten….