Stamppot op het menu (deel 2 )

Ook in deze wedstrijd stond er Stamppot op het menu… van de Snekers wel te verstaan. Na de verrassende overwinning in de beker op de Leeuwarder Rode Loper moest het sc Bakkeveense viewrtal aantreden tegen een Friese topper: het eerste team van Sneek. Kijk maar even naar de gemiddelde rating van die mannen… de rest valt te raden. Maar toch volle goede moed naar Sneek met Bauke als invaller voor de verhinderde Ben de Vries.  Om toch tactisch een stunt te kunnen herhalen wilde Bauke wel op het eerste bord tegen Selwin keuning spelen zodat de rest van het team een betere kans zou hebben. Helaas voor Bauke rook de Sneker als snel bloed en stortte de zwarte stelling als een kaartenhuis ineen.

Robin op het tweede bord hield het langst stand in een ingewikkelde stelling waarbij een open c-lijn cruciaal bleek te zijn. Er was nog niet eens veel aan de hand maar toen overzag onze man een zet die hem een stuk kostte. Opgeven was toen het enige wat overbleef.

Jasper op 3 moest vanaf zet 3 al in de diepe denkmodus want de openingsvariant van Hollands was geheel onbekend bij hem. Toch kwam er in het middenspel plotseling een kans op (groot) voordeel ware het niet dat een een dreigend mat achter de paaltjes roet in Jasper’s eten (stamppot) gooide en de partij snel voorbij was. Gerrit op bord 4 rokeerde lang en gooide alles in de strijd naar voren op de koningsvleugel van de tegenstander. Een (verkeerd) paard offer van Gerrit haalde de angel uit de aanval en een tegenaanval op Gerrit’s eigen koning werd hem fataal.  Uitslag 4-0 voor de Snekers:  stamppot met gehakt dus…!  Volgend jaar beter.