15-01-2023

Stamppot op het menu (deel 1 )

Zaterdag 14 januari toog een klein gezelschap van Bakkeveense clubschakers en gastschakers naar het verre Rijs in Gaasterland om daar in het oude Hotel Jans mee te doen aan het jaarlijkse Stamppot rapid toernooi, ook wel bekend als het Kliffentoernooi.  Niet dat daar met Stamppot of bijbehorende worsten wordt gespeeld maar na een aantal ochtend-ronden van 40 minuten elk wordt er een heerlijk Stamppot buffet ( in 3 varianten!) geserveerd voor deelnemende schakers.

Gerrit, Anne, en Jasper vertegenwoordigden de clubkleuren, samen met onze Rapid gastspelers Jouke en Johan. In een vol deelnemersveld moesten deze mannen het opnemen tegen echte cracks met ratings van boven de 2000. Gelukkig was er ook een grote groep gelijkgestemden dus viel er het nodige te winnen en verliezen. En zoals verwacht waren de resultaten ook erg wisselend met één uitzondering… Gerrit!  Hij speelde een sterk toernooi en wist een gedeelde tweede plek te bemachtigen in de groep tot 1700 rating.

De winnaar werd Fries Kampioen Migchiel de Jong.  Een goed georganiseerd en gezellig toernooi met veel bekenden uit schakend Friesland en met een internationaal tintje door deelname van 4 schakers van een Duitse zusterclub (van sc Rijs). De eindstanden en een paar sfeer foto’s  van groep A en B  (met dank aan de website van sc Rijs):