SC Bakkeveen doet met drie teams mee in de reguliere- en bekercompetitie van de Friese Schaakbond. Een verslag van de spannende bekerwedstrijd tegen de Rode Loper uit Leeuwarden staat elders al op de website. Het is nu hoog tijd dat we eens kijken naar de resultaten in de reguliere FSB competitie, dat evalueren, in de groep gooien, ervan leren en dat dan weer toepassen in de rondes die nog komen, etc etc.

Het derde team met een lange lijst aan mogelijke spelers is heeft 2x gespeeld. De eerste ronde viel gelijk al in het water omdat de tegenstander er niet was. De tweede ronde moest in Bolsward afgewerkt worden door Jack, Freek, Wim en Sebe. De gemiddelde rating van de Bolswarders was 200 punten hoger en dat bleek uiteindelijk ook in de uitslag: 3-1 verlies waarbij Freek de eer wist te redden. In de derde ronde in en tegen Dokkum had Jack, de teamleider, besloten om het nieuwste wapen van de club in te zetten, Tjerk van de Woude. Een gouden zet want na een uur spelen moest de Dokkumer de vlag strijken. Wim wist ook te winnen en Jack scoorde het eerste halve punt. Een mooie overwinning met 2.5 punt omdat Sebe uiteindelijk niet verder kwam dan de nul. Hopelijk kan het derde met inzet van nog meer geheime wapens nog een paar wedstrijden naar hun hand zetten! Tjerk en Freek hebben beide 1 uit 1 gescoord.

Het tweede team in de tweede klasse ondervindt nog veel hinder van hun tegenstanders. Drie wedstrijden gespeeld, drie wedstrijden verloren. Maar kansen zijn er in alle drie matches wel geweest. Op cruciale momenten tastten Wiebe, Gerrit, Bauke, Rienk en Jaap mis waardoor een wedstrijd net de verkeerde kant op viel. Wiebe is tot nu de hoogst scorende speler met twee overwinningen.

Dan resteert nog het eerste in de eerste klasse met Ben, Robin, Anne, en Jasper. Ook daar is het beeld een beetje vertekend kijkend naar de uitslagen. Twee verloren en een gelijkspel. Feit is dat we tegen Rijs een half punt meer hadden moeten pakken (en dus de winst), en tegen Heerenveen ook zeker een kans hadden op de overwinning. Alleen de nederlaag tegen Emmeloord was verdiend. Hoopvol is dat we goede wedstrijden hebben gespeeld tegen de top teams van deze klasse 1B. Ben en Jasper zijn tot nu de hoogst scorende spelersmet een 50% score uit drie.

Het tweede team in actie tegen DSC 1.