Jaaroverzicht 2022 in een notedop

2022 loopt op zijn laatste benen, en wat een jaar is dat geweest. De wereld lijkt wel in brand te staan, de verschrikkelijke oorlog in de Oekraine en niet alleen daar. Het menselijk leed is niet te overzien maar wij schakers houden het hoofd koel en elke week wordt er fanatiek een spelletje schaak gespeeld.

In januari konden we de interne competitie van het vorige seizoen weer hervatten na alle Corona perikelen. Ook dit jaar weer een rapid editie van het zomerschaak en in september een mooie start van het nieuwe seizoen met een dubbele simulaan tegen een Amsterdams schaakechtpaar gevolgd door de traditionele BBQ in de Stripe.

Inmiddels zijn we alweer halverwege het seizoen 22/23 waarin er weer hard wordt gestreden om de hoogste (rating) plaatsen en om de Rode Lantaarn. Ook in de Friese competitie weer met drie team flink aan de bak geweest met als hoogtepunt de beker overwinning op de mannen van de Rode Loper uit Leeuwarden.

Duizend maal dank gaat uit naar Ympe de beheerder-barman-hapjesverzorger van onze huidige locatie in de Driehoek in Wijnjewoude. Namens alle leden kunnen we wel stellen dat de schaakclub hierin een pracht plek heeft gevonden.

Namens het bestuur van de schaakclub Bakkeveen wensen we iedereen een mooie en veilige jaarwisseling en een heel goed Nieuwjaar 2023